Wayfinding Software in gebouwen

Wayfinding Software

Als hulpmiddel om de navigatie voor bezoekers in een gebouw te verbeteren, wordt tegenwoordig vaak wayfinding software op een informatie-zuil of mobiele telefoon ingezet. De gebruiker kan hiermee zijn positie bepalen en interactief routes verkrijgen. Aanvullende diensten zoals een check-in systeem, afroep-register en aanvullende informatie kunnen worden geïntegreerd.

Persoonlijk Hulpmiddel

Veel grote publieke gebouwen kunnen een extra service voor hun bezoekers om zich te kunnen oriënteren en navigeren wel gebruiken. In het algemeen zijn de voorzieningen hiervoor vaak prima in orde, ze zijn gewoon niet toereikend. Conventionele bewegwijzering kan simpelweg niet alle mogelijke situaties ondervangen. En dan verdwalen mensen, hoe goed het systeem ook is. Als men op dat moment een app kan aanspreken op de eigen mobiele telefoon, zonder te hoeven zoeken naar personele hulp, is op zich al een hele geruststelling.

Wayfinding-Mobile

Echter, de directe waarde is natuurlijk dat mensen meteen kunnen zien waar ze zijn en waar ze heen moeten. Scheelt voor iedereen een hoop tijd en ergernis.

Een persoonlijke wayfinding app maakt mensen meer zelfstandig. En dat helpt indirect weer met de personele bezetting.

Bovendien kan men met eventueel aanvullende diensten zoals automatische check-in en automatische afroep gewoon efficiënter en sneller de wachtrijen weg werken.

Mobiel Web

Wayfinding Software kan worden gemaakt op twee manieren. De eerste is een wayfinding applicatie die mensen moeten downloaden en installeren. Grote nadeel hiervan is dat er een aparte applicatie voor Android, Apple en Windows gemaakt en onderhouden moet worden. Drie keer hetzelfde werk. Drie keer betalen. Voor iedere update na het maken.

Bovendien zit uw klant of bezoeker niet te wachten op nog een app.

Het antwoord hierop is het Mobiel Web. De wayfinding software hoeft niet gedownload te worden en maakt gebruik van de al aanwezige browser. Iedereen kan het direct gebruiken. De wayfinding app hoeft maar één keer gemaakt te worden en alle updates zijn in één keer goed voor alle apparaten aangesloten op het internet.

Wayfinding software aanbieden via het Mobiel Web is ook nog eens veel makkelijker (goedkoper) te onderhouden en is de meest recente versie meteen beschikbaar, zonder dat de gebruiker een nieuwe update hoeft te downloaden.

Mobiel Web wayfinding software–>goedkoper te maken, goedkoper te onderhouden en eenvoudiger te gebruiken

 

Physical Web

De mobiele web strategie voor wayfinding software is precies in lijn met de ontwikkeling van mobiele applicaties. Alle grote aanbieders van mobiele operating systems, zoals bijvoorbeeld Google, zijn hier al even mee bezig onder de term het Physical Web.

Het idee achter het Physical Web is dat door de toename van zg, smart-devices, het ondoenlijk wordt om voor iedere toekomstige nieuwe toepassing of intelligent apparaat, een aparte app te maken. Niet alleen zou het te duur worden voor sommige simple toepassingen maar kunnen wij dan ook door het grote aantal apps op de telefoon, door de bomen het bos niet meer zien.

Het antwoord hierop Het Web (WWW). Dat heeft alle capaciteiten van opslag, logistiek en uitbreidingsmogelijkheden die de toename mobiele applicaties onderdak kan geven. Voor wayfinding software is de browser al slimmer gemaakt zodat zelfs al Beacon integratie mogelijk is.

Wayfinding-Software

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *